Les fotos de la desfeta… i de l’esperança

01/07/2012

Fotografia, Incendis

Demà serà un dia dur, perquè tractaré de posar un petit recull de llocs que ara només son cementiri de cendres. Tinc moltes fotografies dels indrets que ara romanen sota les flames. Ara, avui, i més encara que aquelles fotografies sobre el terreny, de les quals en trobareu moltes a les edicions digitals dels periòdics -malauradament-, voldria posar unes altres fotografies. Unes que són la imatge viva del que està passant, el crit d’un país que es crema sense remei, amb dos incendis salvatges, com mai n’havíem conegut.  Els colors, reforçats (i per tant, no reals) només fan que amplificar l’angoixa que sentim quan les veiem. Imatge de la desfeta.

A la primera, s’hi veu l‘incendi de Cortes de Pallás i Dos Aguas amb claredat. A la segona, s’hi afegeix el d’Andilla, i la taca de Cortes s’escampa sense remei. A la tercera, d’avui mateix, s’albira la única esperança que ens queda amb un govern incompetent i uns mitjans insuficients: la pluja. I això no és menysprear el treball i la vàlua de la gent que ara mateix lluita contra el foc, que ho ha fet incansablement durant aquestos tres dies; amb això, vull dir justament que haurien de ser molts més, haurien de disposar de més mitjans. Que són uns herois, i potser no ho haurien de ser.

29/6

Foto satèl·lit de la NASA, 29 de juny.

Foto satèl·lit de la NASA, 30/6

Foto satèl·lit de la NASA, 30 de juny.

1 juliol

Foto de satèl·lit de la NASA, 1 de juliol.

, , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: