Carta oberta al molt honorable president de la Generalitat, Alberto Fabra

02/07/2012

Incendis, Política

Molt honorable,

És públic i notori que està vostè present als llocs de comandament avançat, on es traça l’estratègia front als devastadors incendis que cremen al nostre país. Les fotografies que el seu equip penja puntualment a Twitter així ho acrediten, i li he de dir que això, molt honorable, es dona per descomptat: no suposa cap mèrit. Cap en absolut. Vostè el primer, sap que no té més alternativa que romandre el temps que calga a la primera línia, i fer-ne tot l’ús propagandístic que estiga al seu abast.

I no té cap alternativa, senyor Fabra, perquè ho ha fet malament. No només vostè, és clar: la cosa ve de llarg, que governen des de fa 17 anys. Perquè sense entrar en una qüestió partidista –els incendis, una vegada actius, no entenen de sigles polítiques ni majories absolutes-, ha estat durant els últims anys quan s’han retallat, de forma implacable, nombrosos mitjans per a la prevenció i vigilància d’incendis. Els ciutadans no som ni estúpids ni amnèsics, i sabem sumar dos i dos: com quan el seu govern aprova que es puga construir en sòl cremat –ai, l’interès general!- i retallades en mitjans. Han aprimat fins la indecència les partides de prevenció i vigilància d’incendis: això és així, i vostè, molt honorable, no ho podrà negar mai, per moltes fotografies amb el pèl enfarinat de cendra que publique a les xarxes socials.

I mentre el nostre país es crema, i molts plorem de ràbia i impotència, vostè li atribueix la culpa del foc als incendis de principis dels noranta, quan –oh! casualitats del destí!- governava el PSPV. I vostè, senyor president, es queixa de la politització; vostè i el seu Conseller de Governació, Serafín Castellano, qui afirma que fer menció a les retallades és una falta de respecte als ciutadans. I per ahi ja no passem, senyor Castellano. Per ahi, ja no.

Una falta de respecte als ciutadans és desviar diners d’una partida destinada a la lluita contra el foc per a l’organització de la visita del Papa. Una falta de respecte és pagar religiosament el cànon de la Fórmula 1, rescatar Valmor, i oblidar-se del món rural. Una falta de respecte és que la Consellera amb competències ambientals, la senyora Isabel Bonig, no faça acte de presència durant la crisi que estem vivint. Una falta de respecte és que el president de tots, Mariano Rajoy, considere que és més important anar a un partit de futbol que desplaçar-se al territori on està actiu i descontrolat l’incendi forestal més important des de 1991. Una falta de respecte és que vostès, senyors Fabra i Castellano, ens diguen a nosaltres, els ciutadans, que protestar per les retallades està fora de lloc, que disminuir els mitjans no afecta, que es fa tot el que es pot. Es podia haver fet molt més, i vostès saben que els incendis s’apaguen a l’hivern: però només pensen en aquell estiu permanent de Terra Mítica, dels iots de l’America’s Cup, dels bòlids a la ciutat.

I per tot això, senyor Fabra, perquè ha superat vostè el senyor Rajoy amb els “hilillos de plastilina”, perquè Dos Aguas i Andilla són el seu particular Prestige, i perquè el senyor Castellano s’ha superat a sí mateix, que no és poc, els demane, molt respectuosament, la seua dimissió.

Atentament,

Andreu Escrivà

, , , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

7 comentaris a “Carta oberta al molt honorable president de la Generalitat, Alberto Fabra”

 1. Encarna Coret Says:

  Jo no podria explicar millor!

  Respon

 2. Divina Says:

  Molt be! espere que li pugues donar personalment la carta

  Respon

 3. Clara Says:

  Si senyor, molt clara i enèrgica a la vegada. Lamentablement, tot i que pugues arribar tan a prop per a donar-li-la, no veuras que canal 9 ho explique. Sort mestre

  Respon

 4. andreuescriva Says:

  Clara i Divina: intentaré donar-li-la, si en tinc l’ocasió. Però com us podeu imaginar, no serà fàcil. Si tinc sort, hi haurà entrada al bloc!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: