La fantasia de ma mare

13/11/2012

Política

Ma mare té una fantasia, però com que ens duguem d’allò més bé i tenim confiança, me l’ha contat, mentre bevia un glop de cervesa i dinàvem a un italià.

Ma mare diu que li agradaria vore a De Guindos despullat. Que l’agradaria vore’l sense aquella jaqueta i pantalons de marca, sense la corbata de seda ni les sabates lluents. Que li agradaria llevar-li d’una esgarrapada els calçotets de cotó –blancs, n’estem segurs- i els calcetins llargs. Que li agradaria fer que s’assegués en una cadira de fusta freda –o de metall, ja que estem-, una mica esglaiat, sense saber què li estava passant.  Que li agradaria seure tot just a dos pams, mirar-lo amb desgana, contemplant com l’edat i els plecs del ventre igualen a tots els homes, si exceptuem el Harrison Ford (hi ha coses amb les quals ma mare no fa broma, tot s’ha de dir).

Mirar-lo, i dir-li: <<Luis, te quedas sin nada>>. Dir-li-ho en castellà, es clar, que l’home sap anglès, però no voldreu que a més a més sàpiga català, que els coneixements necessaris per a fer que una empresa de la grandària de Lehman Brothers entre en fallida deuen ocupar unes quantes prestatgeries neuronals.

Dir-li, a poc a poc, donant-li temps per a llegir els llavis i processar les paraules: <<Luis, no irás a la cárcel>>. I deixar aleshores que el ministre puga gaudir d’aquell moment d’alleujament, conscient com és que el que està fent és, o hauria de ser en un país normal, punible per llei. Dir-li, <<A cambio, Luis, te voy a dar un chándal, unas deportivas, cuatrocientos euros y una hipoteca. Te voy a pedir que cuides de la señora Paquita, que está muy mal y necesita que la vigilen. Debes saber que yo te pagaría por ello, pero tu anterior jefe, Mariano Rajoy, ha decidido que es algo prescindible, secundario. Te voy a dejar en que vayas al Inem, y presentes como aval para tu Currículum una quiebra, seis millones de parados y un rescate. Olvídate, Luis, de tus trajes, de tus coches, de la gente que te hace la pelota, de no preocuparte de nada y del teléfono. Olvídate de olvidarte de la gente. Nos vemos en un diez meses, ¿te parece?>>

Diu que potser fins i tot li faria una foto, segura com està que aleshores el rostre d’aquell miserable no lluiria cap d’aquells sempiterns somriures insultants, d’aquells que tenen guardats certs polítics per a les rodes de premsa a les quals anuncies rescats, ERES, desnonaments i misèria per als demés.

Ma mare, que a més d’imaginativa no té cap mena de prejucidis, em conta, mentre repela el postre i es crema la llengua amb un cafè americà, que faria exactament el mateix amb tots i cadascun dels ministres de Rajoy. Quan li pregunte què faria amb el president, eixe ésser amorf, bicolor, mentider patològic, covard de professió, somriu amb malícia, i aleshores ja no vull preguntar. Em basta saber que no és la mateixa cara que posa quan veu córrer l’Indiana Jones.

Paguem el compte -perquè nosaltres paguem, no com els bancs o els partits polítics als quals se’ls condona el deute- i eixim al carrer, a gaudir de la llum més bonica del món, l’ànima d’una València que encara és nostra, una d’aquelles coses que saps que mai et podran furtar. I amb el somriure, la revolta.

ministro Economia Luis de Guindos

Luis de Guindos, el ministre de misèries exteriors i troika interior. (Foto: Reuters)

, , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fabra, els Nòbel, la Teoria de Cordes i l’Estació Espacial Internacional | CIÈNCIA I POLÍTICA - 22/01/2013

    […] escriure allà: “Fabra, De Guindos y su país sin ciencia”. La inclusió del ministre al qual ma mare vol despullar ve motivada per aquest vídeo, al qual l’ex-Lehman Brothers contesta a una pregunta parlamentària […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: