Dos fotografies: del verd al roig

Ja vaig dir una vegada que no suporte que me titllen d’antivalencià, i és que jo m’estime aquest país com cap altre tros de món. Tòpic? Potser, però ací tenim un patrimoni natural que mai deixarà d’encisar-me.

Ara que duc uns quants dies sense poder actualitzar el bloc –ja ho haureu notat-, una de les coses que trobe a faltar és fer un passeig –proper, relaxat, terapèutic- per l’Albufera, quedar-me embadalit davant el lluent, restar en silenci per a no destorbar l’avifauna, aguaitar darrere la càmera i el trípode. I com que ara no puc –el temps, les obligacions, ja sabeu- què millor que recuperar un parell de fotografies, que compartir amb vosaltres dos dels milers de postals que ofereix a diari el parc natural més emblemàtic dels valencians.

Oroval (Ardeola ralloides)

L’Oroval (Ardeola ralloides i “Garcilla cangrejera” en castellà) és un ocell no massa freqüent al nostre territori (100-300 parelles), i que al Catàleg Valencià d’Espècies de Fauna Amenaçades es troba en perill d’extinció.

 

Silueta agró blau

La silueta de l’Agró blau (Ardea cinerea, “Garza real” en castellà) es retalla amb la llum del capvespre.

, , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 comentaris a “Dos fotografies: del verd al roig”

 1. Saforenc Says:

  Hola, Andreu. Per curiositat, no sabràs si per les degradades marjals de Gandia-Xeresa-Xeraco és probable trobar exemplars de les dues aus que has fotografiat (Oroval i Agró blau)?

  Respon

  • Andreu Escrivà Says:

   Ai, perdona pel retràs en contestar, saforenc! En principi, i segons el banc de dades de biodiversitat de la conselleria, sí que hauria de ser possible trobar-les allà, tot i que segur que és molt més fàcil vore a l’Agró que no l’oroval 😉
   Gràcies per passar-te!

   Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: