Agenda per a la setmana del 4 al 10 de març

04/03/2013

Divulgació, Llibres

Aquesta setmana hi ha –com quasi totes a València, últimament- unes quantes coses interessants a fer i xerrades a les quals acostar-se. Ací vos deixe un breu llistat (i segur que me n’oblide unes quantes). Òbviament, aquesta secció –que pretenc fer setmanal- té i tindrà un biaix evident cap a tot allò que succeeix a València i voltants, però estaré encantat d’incloure convocatòries i actes d’altres localitats si m’ho trameteu a cienciaipolitica@gmail.com

En una entrada que tinc pendent explicaré, en part, per què faig aquesta recopilació: m’he entropessat amb el fracàs de diverses convocatòries ben interessants, sense saber encara si era per motius intrínsecs –horaris, ubicació-, per la (deficient) difusió que se n’havia fet o pel desinterès general per temes científics i culturals. Almenys, i si és per mi, que no siga perquè no faig tot el que puc difonent allò que crec que paga la pena.

 • Dimarts, 5 de març: Presentació del llibre “Europa entre el somni i la realitat“, de J. M. Jordán Galduf. Lloc i hora: Saló de Graus de la Facultat d’Economia (Av. Tarongers), 12:30 hores.
 • Dimarts 5 de març: Projecció de la pel·lícula “Un affaire de femmes”, de Claude Chabrol, al cicle sobre l’avortament. Un cile de cinema i debat sobre un assumpte controvertit, amb una òptica científica. Lloc i hora: Instituto de Historia de la Medicina y de la Ciencia López Piñero (Plaça Cisneros, 4, València). 18:00 hores.
 • Dimarts 5 de març: Inauguració de “Fragments d’un any”, mostra dels fotoperiodistes de València. Lloc i hora: Sala Oberta de la Nau (Universitat, 2, València), 20:00 hores
 • Dimecres 6 de març: Presentació de l’últim número de la revista L’Espill. El volum, he d’afegir, sembla d’allò més interessant en una revista que és una referència inexcusable per al debat i pensar l’actualitat. Lloc i hora: Saló de Graus, Facultat de Filosofia (Av. Blasco Ibáñez, Valencia).
 • Dimecres 6 de març: “Nosaltres, els antivalencians”, xerrada a càrrec de Vicent Flor al marc del “7é Seminari Debat d’Idees Valencianistes”, organitzat per l’ACV Tirant lo Blanc. En teoria cal haver-se inscrit per a assistir, però segur que sereu ben rebuts si vos acosteu a escoltar-la. Les anteriors, de moment, han estat molt interessants. Lloc i hora: Aula A26 de l’Aulari I de Blasco Ibañez (València), 19:00 hores.
 • Dijous 7 de març: Bar de Ciències, “Mites i els errors de la dieta Dukan”. Un format proper, en auge, que acosta ens acosta la ciència i incita al debat, a parlar-ne sense problemes, trencant les barreres que tan a sovint s’imposen –voluntàriament o involuntària- a les conferències. Lloc i hora: cafeteria de l’Hotel Astoria (Rodrigo Botet, 5, València), 18:00 hores.
 • Dijous, 7 de març: Presentació del llibre “La responsabilidad por un mundo sostenible”, de Pilar Aznar i M. Àngels Ull. Segons el resum que en fa la web de la UV, el text va de “La naturalesa multidimensional del desenvolupament i les noves exigències de sostenibilitat ambiental i social reclamen responsabilitat per a afavorir les diferents accions vinculades a la formació de ciutadans, per a enfortir la democràcia social com forma de vida i per a aconseguir una societat més equitativa i solidària.” Lloc i hora: Aula Magna de la Nau de la UV (Universitat, 2, València), a les 19:30 hores.
 • Dijous 7 de març: Inauguració de l’exposició “La Universitat de València i els seus entorns naturals: l’Horta de València”. Lloc i hora: Centre d’Art Villa Eugenia (Godella), 19:00 hores.
 • Divendres 8 de març: Jornada sobre “Desenvolupament rural, naturalesa i esport”. Lloc i hora:  Cooperativa Sant Antonio Abad (C/ Virgen del Pilar, 65, Alcublas), de 9:00 a 20:00.

Exposicions temporals recomanades:

 • La esfera del agua”: una exposició del CSIC i la UV sobre l’aigua, element fonamental de la biosfera però també de la cultura humana. Es pot visitar a l’Instituto de Historia de la Medicina y de la Ciencia López Piñero (Plaça Cisneros, 4, València), fins el 14 de març.
 • Hortografies”: una exposició fotogràfica de la UV en col·laboració amb el CSIC, que s’exhibeix al Museu de Ciències Naturals (Jardins de Vivers, València). Breu, amb alguna imatge prescindible i alguna carència, però molt interessant. Fins el 20 d’abril.
 • Horts de tarongers: Visions culturals d’un paisatge”: una exposició sobre la importància de l’arbre del taronger al paisatge i la cultura valenciana. Estarà al Jardí Botànic fins el 19 de març.
horts tarongers

Imatge de l’exposició sobre els horts de tarongers. (UV)

, , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 comentaris a “Agenda per a la setmana del 4 al 10 de març”

 1. Eva Alloza (@EvaAlloza) Says:

  Ei, moltes gràcies… saps que això et portarà una feinada?! …però segur que a molta gent li serveix. De fet em fa ràbia perquè veuré tot allò que em perd per la terreta. Pensa que un comença per aquí i pots acabar com els de “Buscaciència”, l’agenda d’esdeveniments científics a Catalunya 😉 http://buscacienciacat.wordpress.com/

  Respon

 2. andreuescriva Says:

  Hahaha, no cregues, que tampoc no n’hi ha tanta cosa, i, en el fons, és fer pública la recopilació que jo mateix em faig cada setmana 😉 Sobre el”Buscaciència”, això sí que és una bona feinada!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: