Agenda per a la setmana de l’11 al 17 de març

11/03/2013

Divulgació

Aquesta setmana hi ha –com quasi totes a València, últimament- unes quantes coses interessants a fer i xerrades a les quals acostar-se. Ací vos deixe un breu llistat (i segur que me n’oblide unes quantes). Òbviament, aquesta secció –que pretenc fer setmanal- té i tindrà un biaix evident cap a tot allò que succeeix a València i voltants, però estaré encantat d’incloure convocatòries i actes d’altres localitats si m’ho trameteu a cienciaipolitica@gmail.com

En una entrada que tinc pendent explicaré, en part, per què faig aquesta recopilació: m’he entropessat amb el fracàs de diverses convocatòries ben interessants, sense saber encara si era per motius intrínsecs –horaris, ubicació-, per la (deficient) difusió que se n’havia fet o pel desinterès general per temes científics i culturals. Almenys, i si és per mi, que no siga perquè no faig tot el que puc difonent allò que crec que paga la pena.

 • Del dimarts 12 al dijous 14 de març: jornades de portes obertes a l’Institut de Neurociències de la Universitat d’Alacant, per a celebrar la Setmana del Cervell. Lloc i hora: Campus de Sant Joan d’Alacant, de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 18:00.
 • Dimecres 13 de març: conferència “Wallace, un científic a l’ombra de Darwin“, a càrrec de Manuel Costa, catedràtic emèrit de Botànica de la UV. Una xarrada organitzada en el marc de la commemoració dels cent anys de la mort d’Alfred Rusell Wallace. Lloc i hora: OCCC (Sant Ferran, 12, València), a les 19 hores.

  wallace OCCC

  Cartell de la conferència de Manuel Costa a l’OCCC sobre Wallace.

 • Dijous 14 de març: Projecció de la pel·lícula “Decálogo 2. No tomarás el nombre de Dios en vano” (Dekalog dwa, Krzysztof Kieslowski, Polònia, 1989) , al cicle sobre l’avortament. Un cile de cinema i debat sobre un assumpte controvertit, amb una òptica científica. Lloc i hora: Instituto de Historia de la Medicina y de la Ciencia López Piñero (Plaça Cisneros, 4, València). 18:00 hores.

Exposicions temporals recomanades

 • Fragments d’un any”, mostra dels fotoperiodistes de València sobre els instants més significatius de 12. Sala Oberta de la Nau (Universitat, 2, València).
 • La esfera del agua”: una exposició del CSIC i la UV sobre l’aigua, element fonamental de la biosfera però també de la cultura humana. Es pot visitar a l’Instituto de Historia de la Medicina y de la Ciencia López Piñero (Plaça Cisneros, 4, València), fins el 14 de març.
 • Hortografies”: una exposició fotogràfica de la UV en col·laboració amb el CSIC, que s’exhibeix al Museu de Ciències Naturals (Jardins de Vivers, València). Breu, amb alguna imatge prescindible i alguna carència, però molt interessant. Fins el 20 d’abril.
 • Horts de tarongers: Visions culturals d’un paisatge”: una exposició sobre la importància de l’arbre del taronger al paisatge i la cultura valenciana. Estarà al Jardí Botànic fins el 19 de març.
, , , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: