Agenda del 15 al 21 d’abril

15/04/2013

Divulgació

Reprenc la saludable costum d’agrupar els esdeveniments que tenen lloc durant la setmana a València, i m’excuse per no haver-ho fet en dates anteriors (ja sabeu, el temps, les obligacions…). Anem per feina, no sense lamentar que no tinga lloc finalment el seminari “Amianto: de problema laboral a riesgo ambiental, 1960-1980”, que anava a impartir Alfredo Menéndez (Universidad de Granada), a l’Institut d’Història de la Medicina i de la Ciència López Piñero. I recordem també que, per qüestions d’espai (i de temps, tampoc no anem a enganyar-nos) aquestes activitat són només una sel·lecció personal. No significa que no hi haja recitals de poesia, conferències  de partits polítics o actuacions musicals a les quals no pense anar; tan sols ressenye les que em pareixen més lligades a la temàtica del blog.

 • Dimarts 16: Conferència del professor Gabriele Veneziano sobre la teoria de cordes i el CERN. Lloc i hora: Institut Francès de València (C/Moro Zeit, 6, Valencia), a les 20:00 hores.
 • Dimecres 17:L’amenaça de les espècies invasores sobre la biodiversitat de les Illes Galàpagos”, Conferència a càrrec d’Anna Traveset (CSIC i Universitat de les Illes Balears). Hora i lloc: OCCC (Sant Ferran, 12, València), a les 19 hores.

  cartell-wallace

  Les conferències del cicle dedicat a A.R. Wallace.

 • Dimecres 17:The Standard Model of Nature and its Legacy”, conferència a càrrec del professor Gabriele Veneziano. Lloc i hora: Saló d’actes del Parc Científic de la UV, a les 12:30 hores.
 • Dijous 18: Escépticos en el Pub “Bad Pharma”, xerrada-col·loqui a càrrec de Jose Carlos Vaqué Alcázar, co-autor de “Ciencia Inquieta”. Organitza ARC-Escépticos. El títol, com supose que haureu notat, el pren de l’original del nou llibre de Ben Goldacre, “Mala Farma”, que des d’ací vos recomane (l’acabe d’encetar, però fa molt bona pinta). Lloc i hora: Pub Benn’s Inn (Plaça Hondures, 12, València), a les 20:00 hores.
Bad Pharma escépticos

Un munt d’interrogants per a debatre i aprendre.

 • Dijous 18:Misterios de un alma” (Geheimnisse einer Seele, G.W. Pabs, Alemania, 1926). Projecció dins del cicle de “El psicoanálisis en el diván”. Presentada per Anacleto Ferrer, professor titular de la Càtedra d’Estètica de la Universitat de València, i per Priscila del Águila, membre de l’Aula de Cinema de la Universitat. Lloc i hora: sala de conferències de l’Instituto de Historia de la Medicina y de la Ciencia López Piñero (Plaça Cisneros, 4, València). 18:00 hores.
 • Dissabte 20: “II Jornada de la Biologia a l’Ensenyament”, organitzada per l’I.E.C. Cal apuntar-se ací i les places són limitades. Lloc i hora: Auditori Joan Plaça, Jardí Botànic de la Universitat de València (Carrer Quart 80, València)
 • Diumenge 21: “VIII Concurs d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia”. La Facultat de Física de la Universitat de València ha resolt convocà el VIII Concurs “EXPERIMENTA” d’Experiments i Demostracions de Física i Tecnologia 2012-13, que finalitza amb una fira oberta al públic. Lloc i hora: Jardí Botànic de la Universitat de València (Carrer Quart 80, València), de 10:00 a 14:00

Exposicions temporals recomanades

 • Fragments d’un any”, mostra dels fotoperiodistes de València sobre els instants més significatius de 12. Sala Oberta de la Nau (Universitat, 2, València).
 •  “Hortografies”: una exposició fotogràfica de la UV en col·laboració amb el CSIC, que s’exhibeix al Museu de Ciències Naturals (Jardins de Vivers, València). Breu, amb alguna imatge prescindible i alguna carència, però molt interessant. Fins el 20 d’abril.
 • Textura i color del paisatge d’Islàndia“: fotografies d’Antoni Marín Amatller. A la sala d’exposicions de l’OCCC, fins el 20 d’abril.
, , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: