“Se están envenenando a gusto”: una tragèdia parlamentària en tres actes

19/04/2013

Aigua, Política

Aquesta és una entrada curta, molt curta. En primer lloc, perquè quan veieu el vídeo no caldrà afegir res més. En segon, perquè si ho afegira no seria tan mesurat com Francesc Signes, el diputat del PSPV-PSOE que contesta. Però anem per parts.

La qüestió, de forma esquemàtica, és la següent: a la comarca de la Ribera Alta tenen un problema molt seriós, i des de fa molt, amb els nivells de nitrats a l’aigua subterrània, de la qual s’abasteixen (a l’aigua superficial la concentració és habitualment molt menor). Això constitueix un problema molt seriós de salut pública, del que espere poder parlar-vos algun dia en detall per l’impacte que té sobre el territori i els pobles valencians. El cas és que ahir, dijous 18 d’abril, el PSPV-PSOE presentà una moció a les Corts Valencianes sobre l’assumpte, per a exigir mesures urgents i actuacions ràpides davant d’un problema que afecta a milers de persones.

Durant la intervenció d’F. Signes, qui s’encarregava de defensar la moció, deu alcaldes socialistes s’alçaren de la tribuna i mostraren, en silenci, uns cartells als quals posava “Som aigua, som vida”. Alejandro Font de Mora, president en funcions de les Corts en eixe moment, n’ordenà l’expulsió immediata. El grup parlamentari socialista protestà, mentre els representants locals s’havien assentat, en silenci també. Enmig del guirigall, Alfonso Rus i Sonia Castedo (PP) van cridar “¡Agua para todos!” amb un tò evident de burla. Josep Moreno (PSPV-PSOE), visiblement indignat, els va titllar de “sinvergüezas”, qualificació que Font de Mora li demanà retirar: Moreno es negà a desdir-se. Després de cridar-lo a l’ordre dos vegades, i amb l’amenaça d’expulsió, Josep Moreno, en un gest que l’honra i aplaudisc, va impostar unes disculpes vàlides a nivell formal, però pronunciades amb evident menyspreu per aquells qui abans havien fet broma dels problemes de milers de ciutadans. Llàstima que les actes no recollisquen el tò de veu.

alcaldes pspv corts

Els alcaldes, amb els cartells. (Foto: EFE)

Signes, al seu torn, va donar-li la volta a l’agua para todos, i el va convertir en “Moët Chandon en un barco para todos“, fent al·lusió als casos de corrupció que esguiten a la diputada popular per Alacant, part de la trama dels quals es desenvolupa en un barco. Al vídeo (el segon), pareix la frase no li fa molta gràcia a Sonia Castedo. I potser penseu que la cosa acaba ací, que ja n’hi ha prou de circ i mercat, d’insults i diputats hoolingans. Però no. Allò més greu ve ara.

Al seu torn de rèplica, Andrés Ballester (PP) -sobre qui vos recomane llegir esta entrada d’Héctor Esteban-, va dir, textualment, “se están envenenando a gusto” dels votants del PP de la Ribera. Y hasta aquí puedo leer. Que per què? Perquè si escric el que pense me tanquen el blog. Com amb el que digué Maria Dolores de Cospedal de pagar la hipoteca abans de menjar o l’última burrada d’Ernesto Sáenz de Buruaga.

Consell: empasseu-vos un protector d’estómac abans de vore el tercer vídeo.

1: L’expulsió

2: El Moët

3: L’enverinament voluntari

, , , , , , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Trackbacks/Pingbacks

  1. La fundació “Agua y Progreso”, o com regalar 7,2 milions d’euros als amics | CIÈNCIA I POLÍTICA - 19/07/2013

    […] potabilitzadora de la Ribera –però ja sabem que per al PP els seus votants s’estan “envenenando a gusto”-, i que no els deuen ni un euro. Mentres el Consell deu diners a pràcticament tot el món […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: