Una fotografia simptomàtica

09/06/2013

Aigua

Avui, per a escalfar l’ambient de cara a una entrevista que recuperarem la setmana vinent, una fotografia sobre l’austeritat, l’estalvi i l’optimització dels recursos. En particular, d’un recurs que ens han dit per activa i per passiva que era escàs, que calia gestionar amb molt de compte, que d’ell depenia el nostre futur. Un recurs que ha fet guanyar -i perdre- eleccions. L’aigua.

I no, ni la foto és rellevant per a parlar de l’aigua al nostre país (no sóc Toni Cantó, i ja vos explicaré en un altre post, més endavant, per què ho dic), ni es poden extreure conclusions d’una imatge que mostra uns pocs metres quadrats de gespa negats, al jardinet de l’hospital La Fe. I no, tampoc li podem tirar les culpes directament al govern (la caterva d’intermediaris que hi ha entre Bonig o Llombart i aquesta catifa verda és, de ben segur, molt nombrosa), o extrapolar, o dir que tal i qual. I sí, qualsevol de vosaltres podria haver fet una fotografia semblant, qualsevol dia de la setmana, a centenars d’indrets de la mateixa ciutat.

I heus ací, amics, on rau el problema. En què aquesta imatge és tan sols això, un bassal verdós, però que constitueix un símptoma, i un símbol.

(Un altre dia parlem, si voleu, del 30% d’aigua que es perd a les conduccions. Però això és un altre tema i escolteu: què bonica està València!)

Gespa la Fe

Gespa, a l’hospital La Fe de València.

, , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: