La pistola d’Alberto Fabra

10/11/2013

Llengua, Política

Alberto Fabra va mirar-se aquella pistola de forma inusual amb estranyesa, com inquirint-li al metall, preguntant-li què era allò que no estava bé i ell no podia detectar. “Al cap i a la fi”, va pensar “té canó, gallet, empunyadura, espai per a bales: ha de ser una pistola”. Convençut com estava, apuntà a RTVV, decidit a acabar amb una agonia indigna i llastimosa, i se li dibuixà un somriure ceruli a la cara, paladejant com estava els aplaudiments futurs, els somriures televisius, els colpets a l’esquena, les lloances mediàtiques, els elogis que vessarien les pàgines dels papers amics, el triomf radioelèctric definitiu sobre una oposició que es trobaria entre l’espasa i la paret: entre l’acer esmoladíssim d’una radiotelevisió que havien denigrat durant anys i el ciment indeformable d’un deute que no permetia cap despesa prescindible.

Esther Pastor li mormolà alguna cosa a cau d’orella –qui sap si el color que li agradaria per als sofàs de la Moncloa, en una al·lucinació lisèrgica provocada per la droga caducada que li havien passat en algun despatx madrileny- i Alberto Fabra premé el gallet amb força.

I heus ací que aquell tret no encertà en RTVV, i que la bala anà directa cap a ell.

La pistola d'Alberto Fabra

La pistola d’Alberto Fabra

Dit d’una altra forma: ahir vaig viure la manifestació més transversal des de la del ”No a la Guerra”, on em vaig encabir com vaig poder entre monges i joves anticapitalistes. Rectifique: ahir vaig viure la manifestació més transversal que ha vist el País Valencià des de 1977. Cap cosa ens ha desunit més als valencians que la llengua i la bandera, que les senyes d’identitat i la reconstrucció del passat. Ahir, Alberto Fabra aconseguí que onejara la bandera autonòmica mentre tots cantàvem “Tio Canya” amb Manolo Miralles,  que al costat del que alguns en diuen despectivament blavera hi hagués una quatribarrada i, dos metre enllà, una estelada. Aconseguí que gent que no havia vist Canal 9 en més de deu anys –jo, per exemple- aplaudírem al pas  del plató mòbil.  Aconseguí que gent que mai no aniria a eixes manifestacions de crítica ferotge amb un govern de dretes –en conec un grapat-, aplaudira i demanara la dimissió del president, que escoltara coses que mai havia tingut interès per conéixer i no hauria sabut on llegir. Aconseguí despertar en molta gent el sentiment d’allò que és públic, que parlem de per què hem de lluitar per una RTVV per a tots, encara que ara només fóra per a uns pocs. Aconseguí plenar la plaça de la Mare de Déu amb un clam unànime: que se’n vaja JA el liquidador de l’autogovern valencià.

A la fi, Alberto Fabra, has aconseguit eixa unió de la societat civil que demanaves. Si per en el camí t’has hagut de pegar un tir al pit -lamente dir-te que no ha estat al peu, ni al braç-, culpa només a la teua ineptitud política. Has calculat mal, has emprat una pistola defectuosa i t’has apuntat a tu mateix, que és com dir que has pres la pitjor decisió possible i l’has executat de la forma més miserable i barroera.

#RTVVnoestanca

Anuncis
, , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “La pistola d’Alberto Fabra”

  1. Blanc i en Botella Says:

    no puc estar més d’acord. Jo aní a la manifestació d’Alacant i em vaig vindre amb la mateixa sensació. Fabra ha pres una mala decissió per als seus interessos per molt que li recolze la Brunete mediàtica. Molts valencians del PP no estan dispossats a renunciar a la seua televisió.

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: