Valencians: fem bé les coses d’una puta vegada

02/12/2013

Política

Diu mon pare que els de l’esquerra ens organitzem malament: en comptes de fer tres manifestacions multitudinàries a l’any, com la dreta monolítica, en fem cinquanta i perdem visibilitat. Jo no hi he estat mai completament d’acord, car a València recorde manifestacions que van col·lapsar la ciutat, però al raonament no li falta certa part de raó.

Les últimes setmanes hem viscut distintes convocatòries convocades amb caràcter d’urgència, difoses en poques hores i, tot i això, hem aconseguit mobilitzar desenes de milers de persones a València pel tancament d’RTVV. Un èxit, sens dubte, però un èxit insuficient i parcial. La desfeta que patim reclama molt més que l’aforament d’un estadi de futbol sobre els carrers del cap i casal. I la clau ens l’ha donat el vicepresident del Consell.

Manifestació en defensa d'RTVV el dia 30 de novembre (Foto: Levante-EMV)

Manifestació en defensa d’RTVV el dia 30 de novembre (Foto: Levante-EMV)

Ahir Císcar digué: “La manifestación ‘no fue tan numerosa’ para que dimita el presidente’”. Més clar, aigua: la dimissió de Fabra depèn dels peus que xafen els carrers. N’hem de ser molts més i, amics, podem fer-ho. Si en 24 hores hem tret al carrer a 40.000 persones, en tres setmanes (el 21 de desembre és una bona data) podem treure’n 400.000.

Císcar ens ho diu clar: acceptem el repte? (Crèdit: @arrosabanda)

Císcar ens ho diu clar: acceptem el repte? (Crèdit: @arrosabanda)

El que hem d’aconseguir és unanimitat i coordinació d’acció de sindicats, societat civil, partits polítics, associacions de tota mena i entitats d’arreu del país. Hem de passar-nos tres setmanes bombardejant diàriament amb el per què de la necessitat de la convocatòria. Hem de dotar-la d’un lema unitari: Fabra dimissió, Eleccions ja. Hem de fomentar la mateixa germanor i unitat que s’ha vist l’últim mes. Hem d’explicar tots i cadascun dels motius de la manifestació: fer llistats, virals, vídeos, pòsters, infografies. Parlar: parlar molt. Contar-li-ho al nostre germà, al company de treball, als coneguts i sí, també a aquells que sabem que són del PP: a ells més que a cap altres, perquè si només ens mobilitzem els qui ja estem convençuts, mal negoci estem fent!

I més enllà? S’hi parla d’una vaga general al País Valencià, i jo crec que és un instrument no només legítim, sinó eficaç i necessari. Però no són accions excloents, i crec honestament que és el moment de vore si podem multiplicar per deu l’assistència a les manifestacions de l’últim mes. De tornar a emplenar la ciutat de crits i dignitat, de pegar una colp de mà a la taula de Císcar i guilloixar-li a la fusta els números, preguntar-li aleshores si són ja suficients per a que dimitisca el Molt Honorable President.

I si no ho fem, si no ho aconseguim, és que potser ens mereixem els governants que tenim. I jo no sé vosaltres, però jo no estic disposat acceptar-ho, ni a donar-me per vençut, ni a defallir. Com sonà a la cloenda de l’acte per reclamar la tornada d’RTVV a la Plaça de la Mare de Déu, com va solcar les ones de radiotelevisió valenciana per última vegada: SEGUIREM. I aquesta és la nostra. Així que valencians, ja sabeu: fem les coses bé d’una puta vegada.

Alberto Fabra, a la manera de Felip V. L'autor intel·lectual de la imatge que recorre les xarxes socials: @ramiret76

Alberto Fabra, a la manera de Felip V. L’autor intel·lectual de la imatge que recorre les xarxes socials: @ramiret76

Anuncis
, , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

2 comentaris a “Valencians: fem bé les coses d’una puta vegada”

 1. Toni Yagüe Says:

  I qui se creu q amb 400.000 manifestants dimitirà el Molt (Des-)Honorable

  Respon

 2. Héctor Says:

  No va dimir per culpa de cap manifestació, simplement esperaran que acabe la legislatura amb l’esperança que es cree algun lloc de treball o si dimitix serà perqué açò s’ha tornat totalment ingobernable.

  De totes maneres si que s’hauria de fer una manifestació unitària. Ho lamente per Alacant i Castelló, però és necessari que siga a València ciutat només. Totes les entitats que tinguen alguna queixa haurien de promoure-la, educació, sanitat, rtvv, afectats per l’hipoteca, depenents, sindicats, oposició, etc.

  I que es fera sense portat cap símbol que no utilitze el PP. És a dir, senyeres estatutàries amb blau. Si no t’agraden no passa res, no la portes i prou. Cap republicana espanyola i si algún té la gola tan àmplia alguna espanyola no estaria malament. Simplement no s’ha de donar material al PP per a desqüalificar la manifestació de cap manera. És molt fàcil per a ells utilitzar els quatre descerebrats que estaven l’altre dia a la plaça de la mare de déu cridant “visca terra lliure” i “fabra recorda, tinc una corda” per a fer-nos passar a tots com si forem violents i pancatalanistes.

  Com a eslogan un molt senzill “Fabra dimissió, eleccions anticipades ja!” amb el que molta gent pot estar d’acord.

  Planificat amb temps podria ser un èxit.

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: