2013, resum de l’any en deu posts i algunes dades

29/12/2013

Blog

2013 ha estat el primer any al qual el blog ha tingut activitat durant dotze mesos: començà (com passa el temps!) en juny de 2012. A ca’n WordPress ens preparen, com és costum, un resum amb les dades més significatives de la nostra bitàcora, i crec que girar la vista enrere és una bona manera de tancar l’any a Ciència i Política.

De les 62 entrades publicades enguany aquestes són les 10 més vistes, set de les quals han passat de les mil visites; la primera és també la més vista de la història del blog.

 1. En respuesta a Manuel Toharia
 2. El valencianisme d’UPyD
 3. Per què aniré hui a la manifestació en defensa d’RTVV, o l’error de la metonímia radioelèctrica
 4. Valencians: fem bé les coses d’una puta vegada
 5. L’homeopatia explicada en tres llibres, quatre vídeos, vuit webs, un còmic i cinc vinyetes
 6. L’Albufera Olímpica d’Urdangarín
 7. ¿Dijo Zaplana “Estoy en política para forrarme”?
 8. Rafael Blasco Castany
 9. L’amenaça del caragol poma, o la supèrbia de l’ignorant
 10. L’hagiografia de Zaplana a RTVV, per Lluís Motes

En total, i comptant totes les pàgines, Ciència i Política acumulà més de 33.000 visites en 2013. Confesse que no escric per a fer recompte de números, per a acumular visitants com qui acumula closques de moluscos; tanmateix, és ben gratificant saber que a l’altre costat de la pantalla hi ha gent que llegeix, i, més important encara, debat, s’interessa, pregunta, se’n recorda d’aquest humil quadern quan vol fer alguna consulta sobre un determinat tema mediambiental.

I és que m’alegra vore com, tot i que òbviament les entrades sobre política són les més compartides –la visceralitat i immediatesa hi juguen un paper essencial-, al Top 10 hi ha quatre entrades que directament parlen de ciència. La carta oberta a Toharia (que arribà a portada de Menéame), l’entrada sobre l’homeopatia (un recopilatori que he vist com resultava ben útil, especialment ara que el ministeri pretén regularitzar aquesta pseudomedicina), la dissecció de l’Albufera Olímpica que proposà Urdangarín al Govern Valencià i un post dur, amb multitud de cites i referències, per a ressaltar la perillositat del caragol poma i posar en evidència l’actitud infantil i vergonyant del Partit Popular sobre el tema. Nogensmenys, voldria remarcar que, dins de les possibilitats, he tractat d’acostar-me a la resta de temes amb empirisme i les dades a la mà: és UPyD un partit valencianista? Què ens diuen les declaracions de dirigents i el programa? Digué Zaplana “Estoy en política para forrarme” o és un bulo?

D'on venien les visites? D'Espanya, UK, USA i 81 països més!

D’on venien les visites? D’Espanya, UK, USA i 81 països més!

WordPress em diu que la majoria de la gent arriba per Twitter, Facebook o Menéame. Dels qui entropessen amb Ciència i Política gràcies a Google, molts ho fan cercant el mateix nom “ciencia i politica” (sic), altres amb “Manuel Toharia” , uns quants –els més constants, cal dir- amb “transvasament de l’Ebre”, i finalment també hi ha gent que hi arriba mitjançant la paraula clau “valencianisme” o fins i tot teclejant “Lluís Motes” al cercador. Això sí, deixeu que em quede amb qui arribà a aquesta bitàcora buscant “calçotets de fantasia”: encara no m’ho explique.

Per anar acabant: voldria donar les gràcies a tots els qui vos passeu i comenteu, bé ací, bé per Twitter o a la pàgina de Facebook (ja en som 170!). I és que hi ha comentaris –i no és per fer-vos la pilota per a que torneu, eh!- que completen, amplien i milloren substancialment el text que tenen a sobre. Per suposat també el meu agraïment a aquells qui critiqueu i proposeu millores, o senzillament detecteu errades. De tot això n’aprenc i gràcies al feedback tracte de millorar constantment.

Se m’han quedat desenes de temes per tractar –la carpeta d’esborranys està a vessar de paperassa virtual- però per a això està 2014: per a acabar allò que 2013 es deixà a meitat. 

Feliç any!

Estalactita

Una estalactita formant-se a una cova de Terol. És un procés lent, com anar bastint un espai virtual propi, però amb sort i posant-hi ganes, creieu-me: paga, i molt, la pena. Gràcies!

, , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “2013, resum de l’any en deu posts i algunes dades”

 1. Multivac Says:

  62 entrades, uau! Enhorabona per l’exit, per la meva part seguiré contribuint a que Canada guanye puestos en el ranking de països visitants!

  Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: