Vox, Ciutadans, UPyD i Family Guy

16/01/2014

Política

Tenim nou partit, i es diu Vox. S’afegeix a la caterva de partits centralistes i  espanyolistes que prediquen aquell còctel de demagògia de saldo al qual ja ens havien acostumat Ciutadans i UPyD: unitat d’Espanya, mà dura contra els terroristes i tot el seu entorn social i polític, posicionament contra la partitocràcia (?); també abjuren de les comunitats autònomes, fan bandera de la lluita contra la corrupció i per la regeneració democràtica. Al cas de Rosa Díez sí, també en parla, de “regeneració”.

VOX españa

Els promotors de Vox (Foto: web del partit)

El discurs és planer, previsible, mastegat, tòpic, com una mala pel·lícula de diumenge, com un telefilm amb actors de tercera categoria i un guió confegit al vàter del camerino. A la coctelera mesclen els cotxes oficials, la corrupció “autonòmica” (?) i la doctrina Parot, entre altres, i n’ix –són intel·ligents- un beuratge atractiu per a la majoria de la població. Ofereixen al seu electorat potencial un menú de conceptes senzills i cridaners amb els quals és complicat estar-hi en desacord. Qui no vol que algú que ha matat desenes de persones es podrisca a la presó? Qui no vol que d’una vegada per totes s’acabe amb la corrupció? A qui li pareix normal tindre tants cotxes oficials?

El problema, però, és que no és essencialment distint d’aquest gag de “Family Guy”, al qual Lois Griffin es guanya l’electoral diguent: “Onze de setembre”. Qui pot dir que l’11S estigué bé?

I ací rau el problema: utilitzen aquestos eslògans com a ham per a emportar-se als votants al seu hort, que no és altre que un centralisme exacerbat, un espanyolisme excloent, una voluntant malaltissa d’uniformitat i la homogeneïtzació forçosa de la societat espanyola.

Exagere? Potser, i sé vore les aristes i els punts positius dels programes, i potser estic utilitzant certes falàcies que no deuria treure del calaix. Però quan la realitat és tan sospitosament semblant a un gag de dibuixos animats, què voleu que hi faça, a mi me fa desconfiar.

, , , , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “Vox, Ciutadans, UPyD i Family Guy”

  1. Héctor Says:

    Demagògia a un partit centralista? Que va! Impossible! La culpa del deute i de la crisi és de les autonomies com s’entesten a repetir els espanyolistes. El problema és que la realitat li’ls lleva la raó, ja que el deute de l’estat central quadriplica l’autonòmic:

    http://www.finanzas.com/noticias/economia/2012-03-16/682440_deuda-publica-espanola-cerro-2011.html

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: