El dia que Rita Barberà votà quatre vegades contra l’Albufera

A l’últim post, sobre la declaració de l’Albufera com a Reserva de la Biosfera, dèiem que Rita votà en contra de la proposta per al reconeixement internacional del llac. Que la gestió del Partit Popular és una amenaça constant per al medi ambient valencià és un fet i no una opinió. Però si no vos creieu que ho explicitaren fins al punt de les votacions parlamentàries, ací teniu algunes de les propostes de resolució sobre l’Albufera contra les que votà Rita Barberà el 25/09/2013 al Debat de Política General de les Corts Valencianes.

  1. Votà en contra de l’aprovació urgent del Plà Rector d’Ús i Gestió de l’Albufera (tombat per la justícia i sense vigència), el manual d’instruccions del parc natural i peça fonamental per a evitar abusos a l’espai.PRUG ALBUFERA
  2. Votà en contra de coordinar i impulsar la declaració de l’Albufera com a Reserva de la Biosfera.Rita Albufra Biosfera
  3. Votà en contra de desenvolupar un pla per a la gestió de la palla de l’arròs, un dels principals problemes del llac. I afegisc: per què ningú recupera les conclusions i el valuosíssim treball realitzat al Life Eco-Rice (ací més informació) i el Biocompost?palla arròs
  4.  Votà en contra d’un plà de vigilància i prevenció contra la plaga més terrible a la que s’enfronta el cultiu de l’arròs a nivell mundial, el caragol poma. Si arriba a l’Albufera ens podem acomiadar ja del sistema marjalenc actual.

caragol rita

Vos deixe amb un vídeo de 2011 –que contràriament al que sembla no és de producció pròpia de l’Ajuntament- on Rita diu que continuarà treballant dia a dia per a millorar i protegir l’Albufera. Calen més paraules?

La cirereta del pastís

A eixe debat de política general li tocà a David Serra contestar-li a Francesc Signes sobre les propostes de resolució mencionades, i algunes més. Expliquí ja per què la seua resposta sobre l’assumpte del caragol poma era un exemple de supèrbia i ignorància. Ara, a més, vos oferisc la lectura del les actes d’eixe dia en què Rita votà quatre vegades contra l’Albufera. Jutgeu per vosaltres mateixos el to i el contingut. La negreta és meua.

Con la venia de la presidencia.

Señorías.

Señor Signes, en un debate de este calado, como dice la palabra, es un debate de política general y se habla de las grandes líneas, actuaciones de un gobierno que ha dicho que va a hacer, y donde todos los grupos políticos deben hablar de las grandes cuestiones, mire usted el respeto que le tiene a estas Cortes que le voy a poner uno de los ejemplos que llaman la atención en sus iniciativas. Usted pide al gobierno valenciano, en el debate de política general, que se redacte un plan de vigilancia para un molusco llamado la Corbicula fluminea y otro plan específico para otro molusco que se llama la Pomacea canaliculata . Realmente es una almeja asiática y un caracol de manzana. Y esa es la propuesta que usted trae en esta… Es un tema transcendental, es un tema importante y es un tema que hay que estar. (Veus) Pero yo le puedo decir que a la mayoría de valencianos hoy no son estas cuestiones las que les preocupan y a ustedes sí, y a ustedes sí. Es la gran diferencia. ¿Cómo viene usted a decirme que si se hace más o menos en vivienda, si una de sus propuestas es esta, es esta? Pues claro que la conselleria está trabajando en estos problemas puntuales, claro que se están detectando. Pero yo le puedo decir, como dice aquí, que el famoso caracol manzana que dicen ustedes que viene, el molusco, desde el delta del Ebro, en estos momentos, del delta del Ebro para aquí, vienen otro tipo de moluscos que usted conoce perfectamente (aplaudiments) y que sabe cómo actúan. Y lo sabe porque hay muchas coincidencias ideológicas. Y le puedo decir que cadenas las que ustedes quieran, propuestas serias las que ustedes quieran, pero en un debate de política general no se puede venir a hablar de esto, no cabe en este debate. Podremos hablar de infraestructuras, podremos hablar de medio ambiente, podremos hablar de lo que queramos, pero hay que ser serios, porque a los ciudadanos que hay en la calle hay que hablarles de lo que les preocupa, tenemos que hablar de lo que preocupa a la ciudadanía. A ustedes les preocupan otras cosas, ustedes se dedican y están en otras cosas, señor Signes, como he dicho, ustedes viven en el mundo de la calculadora, en el mundo de la suma (veus) y de la resta, y la política necesita de otras cosas, altura de mira, compromiso, corazón y querer…, y querer a lo que uno representa, algo que ustedes, por desgracia, evidencian de manera continua.

Muchas gracias. (Aplaudiments)

, , , , , , , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: