Les espècies invasores i les Corts Valencianes

Fa just un any vaig escriure sobre com un diputat del PP, David Serra, es burlava d’una proposta de resolució sobre control d’espècies invasores al debat de política general. Serra deia que li pareixia “impropi” de les Corts tractar eixe tema –pareix que també li feia gràcia que la proposta usara el nom científic de l’espècie- i divagava per tal de no donar resposta, enmig d’aquell humor tan típic dels diputats quan parlen d’alguna cosa sense tindre’n ni idea i han de consumir el seu temps. A un altre post més recent vaig enganxar, íntegra, la seua vergonyosa i lamentable intervenció.

pomacea caragol poma

Notícia apareguda el 26-09-13 al Levante-EMV.

Hui David Serra ja no podria tornar a fer el mateix discurs farcit de gracietes sense gràcia ninguna, perquè està processat per contractacions irregulars amb Gürtel i hagué de dimitir el propassat 9 de setembre. Però eixe no és l’únic motiu pel qual no podria repetir la seua deplorable rèplica a la proposta que presentà el PSPV: hi ha tres més.

  1. El dimecres dia 1 d’octubre el caragol poma arribà al Senat: allí s’hi debaté una proposta d’Entesa sobre el perill que representa no només per al Delta de l’Ebre, sinó per a tots els ecosistemes aquàtics peninsulars. També és impropi el debat d’eixa càmera? També farem acudit amb els “mol·luscos catalans”?
  2. Fa un parell de setmanes llegíem al Levante que “La almeja asiática invade el Xúquer”. Curiosament, la Corbicula fluminea també entrava en la resolució sobre espècies invasores presentada al debat de política general, i de la qual es burlà David Serra (i tot el grup popular amb els seus aplaudiments, és clar). I ara, David? Ara te fa gràcia també això de l’almeja o ja vas adonant-te del ridícul que vas fer i dels diners que ens ha costat als valencians el menyspreu, l’analfabetisme científic i la supèrbia del PP?
    Portada del Levante-EMV 21/09/2014

    Portada del Levante-EMV 21/09/2014

     

  3. Finalment, hui hem llegit, també en portada, que ja ha arribat a l’Albufera una altra espècie invasora: el cranc blau, Callinectes sapidus. Curiosament es detectà fa poc més d’un any al Delta de l’Ebre. Ai, David, que potser no ens hauríem estalviat la visita d’este nou convidat incòmode si haguérem tingut un pla de vigilància del caragol poma? Si haguérem controlat més el nostre parc natural més preuat? Si estiguérem en alerta front als –estos sí- invasors catalans? La bona nova, si és que en pot haver, és que el bitxo es menja (d’això el “sapidus del nom científic), a diferència del caragol poma (el consum del qual està absolutament prohibit per problemes amb paràsits).
Portada del Levante-EMV dia 02/10/2014

Portada del Levante-EMV dia 02/10/2014

He vist més Plens de les Corts Valencianes dels que són recomanables per a la salut, però poques vegades he pogut albirar una buidor dialèctica i intel·lectual com la que va exhibir David Serra aquell vint-i-cinc de setembre de dos mil tretze. Un any després el nostre medi ambient patix les conseqüències de la incompetència i sordesa del grup parlamentari popular. Ni els nostres territori ni nosaltres ens els mereixem. Un any després d’esta proposta de resolució a la qual no se li feu ni cas, estem pitjor que mai. I si arriba el caragol… No vull ni pensar-ho.

caragol rita

, , , , , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: