La Conselleria de Medi Ambient i els informes fantasma de BP

01/07/2015

Medi Ambient

Tota història té un final, o això diuen, i avui vos conte el del meu affaire amb un requeriment d’informació ambiental a la Conselleria de Medi Ambient. Ací vos contava, en novembre passat, com la Conselleria incomplia terminis legals i m’ocultava informació, com feia amb tots els valencians.

El cas, però, és que fa uns dies vaig rebre una nova notificació de Conselleria. Ací veieu el contingut del sobre: un paper i un CD. Vos promet que he hagut de revisar-ho i rellegir-ho vàries vegades per a comprovar que no m’havia equivocat.

El contingut del sobre

El contingut del sobre

Què diu el paper? Que em contesten complint la mateixa legislació que jo mateix he acusat a la Conselleria d’incomplir, i que la informació sol·licitada (els informes ambientals i xarxa d’indicadors ambientals previstos al decret 97/2010 i l’ordre 1/2011) es troba disponible a dos enllaços, que copie tal i com estan a la carta. Anem a comprovar-ho.

  1. L’apartat web del CIDAM, on ja vaig demostrar que no estava: http://www.citma.gva.es/va/web/cidam/red-inam

    La pàgina de Conselleria on NO es troben ni els informes ni els indicadors.

    La pàgina de Conselleria on NO es troben ni els informes ni els indicadors.

  2. El Portal Estadístic de la Generalitat (l’IVE). Sense comentaris: l’organisme no té competències per a elaborar eixos informes ni, per suposat, ho ha fet. http://www.ive.es/ivepegv/portal_c.php?nodoTipo=20&nodoOrden=3

    La web de l'IVE on TAMPOC estan els informes ni els indicadors.

    La web de l’IVE on TAMPOC estan els informes ni els indicadors.

És a dir, la Conselleria MENTEIX quan m’indica que la informació sol·licitada es troba a uns enllaços als quals no s’hi troba. Però… què porta el CD retolat com a “BP Oil”? Informes sobre la refineria de BP a Castelló. De veres.

El contingut del CD. Jo encara estic buscant arxius ocults.

El contingut del CD. Jo encara estic buscant arxius ocults.

Hi ha informes tècnics, arxius d’Excel i una sèrie de documentació referida a un assumpte del que jo no he preguntat res. Quina ha estat l’ordre? Plenar el CD amb qualsevol informe que tingueren a mà en eixe moment?

Un dels informes tècnics de BP que estan al CD. ???

Un dels informes tècnics de BP que estan al CD. ???

Resum: la Conselleria contesta fora de termini, sense donar resposta a la meua consulta i obviant la mateixa llei a la qual diu acollir-se per a notificar-me la resolució. Han de canviar moltes coses i ho han de fer prompte. La primera, conèixer el nostre entorn per a poder actuar amb la rapidesa i decisió necessàries. I això passa per complir la llei, els compromisos amb la transparència, la participació i informació ambiental, i facilitar als ciutadans informes i indicadors per a avaluar i actuar sobre el nostre medi ambient.

La cirereta del pastís

Avui he assistit al traspàs de poders de la Conselleria de Medi Ambient; ha estat una experiència nova i interessant, també emocionant. He crescut professionalment i acadèmica amb governs del PP, i això implica que, com a ambientòleg, només he conegut consellers d’un partit que ha emprat massa vegades les institucions com a ariet contra la pròpia natura. Estic d’enhorabona pel canvi, no ho oculte.

Un moment al traspàs de poders de la Conselleria.

Un moment al traspàs de poders de la Conselleria.

M’ha agradat el parlament –curt per necessitat- de la nova consellera, Elena Cebrián. Ha posat l’èmfasi al desenvolupament rural (bàsic) i ha donat un paper central al canvi climàtic. La seguirem amb interès, però és bona senyal que des del minut zero ja s’albiren canvis que han de ser, això sí, profunds i perdurables. Molta sort, Elena!

, , , , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: