Una bona notícia: neix Samaruc Digital

30/09/2015

Periodisme

Recorde com, a meitat de la bombolla urbanística, i essent jo un estudiant de Ciències Ambientals, vaig notar un formigueig al cos i als dits. Alguna cosa que em deia que calia anar més enllà de cartes indignades al director de periòdics autonòmics i estatals. La quasi total absència del medi ambient de l’actualitat mediàtica (si no era per a informar d’alguna polèmica) era notòria; en això hem avançat poc, com en altres coses. Allò verd molestava, més encara si el que es pretenia era posar-li una rajola al damunt.

En una xarxa on encara no hi havia Facebook, ni Twitter, ni Youtube, i on havies de donar a conéixer la teua web amb paper i llapis (com vaig fer amb M.J. Picó) o, amb sort eixies a un raconet d’un periòdic (gràcies als amics d’El Punt), vaig tractar de posar en marxa un portal sobre medi ambient al País Valencià. Comptava amb l’ajuda tècnica inestimable de Pau (aleshores les coses no eren tan fàcils com hui), i tot i això era un maldecap constant. Tot i que la idea original, nascuda d’una rabieta, era fer una cosa semblant a un blog que es diguera “respostaablasco.com” (per l’aleshores conseller de Territori i Habitatge Rafael Blasco), al final fou un batibull de notícies ambientals. Traduïa al valencià informacions de periòdics en castellà (cosa que ara no acabe d’entendre per què feia), publiquí alguna ressenya de llibres, vàrem fer una extensa entrevista a Paco Sanz (ací la recupere) gràcies al Diari Parlem i Valencianisme.com, i feia articles d’anàlisi de la realitat territorial. Fins i tot vàrem llençar una crida per fòrums i e-correus per a que ens contàren casos de corrupció urbanística i de PAI’s sense trellat! I, com esteu pensant, era massa per a una persona, més encara amb mitjans tan limitats i amb una definició d’objectius tan precària. No durà més enllà de l’any.

I és que jo no ho sabia aleshores, però el que tractava de posar en marxa no era ni més ni menys que Samaruc Digital. És a dir: un portal clar, ben dissenyat, amb potència audiovisual (es defineixen com a portal transmèdia), diversitat de continguts (agenda, oratge, notícies, reportatges…) i un tractament impecable de la realitat ambiental del País Valencià. I tot això, fet per un equip de professionals de primera, del qual segur que vos sona alguna que altra cara i molts noms.

samaruc digital

La sort que tenim, però, és que allò meu fou un intent, i l’aposta de Samaruc Digital pareix que va de bo. Esta vesprada (19 hores) es presenta el portal en un marc que no podria ser més adient: el Jardí Botànic de la UV. Hi haurà beguda, música, bon ambient i el més important de tot plegat: la possibilitat de celebrar que tenim un espai a l’espectre mediàtic per a parlar, llegir, conéixer, aprendre i estimar el medi ambient del País Valencià. Si et pareix tan bona notícia com a mi, acosta’t al Botànic, perquè quants més serem millor ens ho passarem 🙂

, , , ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

One Comment a “Una bona notícia: neix Samaruc Digital”

  1. @Antonio_Arnau Says:

    Mi asignatura personal “pendiente” es… leer el correo-e AL DÍA, siempre me pierdo las cosas agradables y acudo a los marrones (aquí te llaman e insisten)…

    Respon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: