Col·laboracions

21/01/2016

Blog, Divulgació, Periodisme

No m’agraden massa els posts als quals es parla d’u mateix, però he pensat que és bon moment per agrupar algunes de les col·laboracions que vaig fent a distints mitjans. També, com no, per a agrair-los la confiança dipositada a tots aquells qui un dia em van convidar a fer-ho. I alhora, és clar, per a encoratjar-vos a sintonitzar aquella emissora, posar a Google el nom d’un periòdic o portal web, o també apropar-vos caminant al quiosc en busca d’una certa revista.

Eldiario.es

A Eldiario.es (bo, la secció valenciana, Eldiariocv) col·labore amb articles d’opinió des de fa temps, i últimament també en la vessant gastronòmica: a travès de la web d’EatValencia (ara està en manteniment) he publicat al periòdic digital algunes crítiques de restaurants en castellà. No tantes ni amb la freqüència que en voldria, però a poc a poc. I en breu reprendré els temes ambientals: vos aniré contant.

El País

Una d’aquelles finestres que s’obre inesperadament i cal aprofitar. Des de setembre de l’any passat col·labore, també amb una freqüència molt relaxada (necessite un Delorean!), en l’edició valenciana d’EP. És un món nou i tractar els temes sense opinió (perquè allà hi publique notícies) es fa estrany, però m’agraden els reptes. De moment he escrit sobre l’Albufera, espècies invasores o canvi climàtic.

Saó

Una de les col·laboracions de les quals més content estic. Dos anys ja escrivint de forma ininterrompuda a la revista degana de la premsa en valencià, i moltes ganes de continuar. Més encara amb el fabulós redisseny i números com el de gener, sobre les polítiques ambientals valencianes, i al qual m’he implicat en la coordinació i en un article sobre els residus al nostre país. Una gran revista amb molta història, però també molt de futur.

CZPIFKPWQAAKy6G.jpg-large

Lletraferit

Hi ha coses que es fan amb ganes, amb fam de fer-les bé. Lletraferit n’és una d’elles, tot i que tampoc sorprèn massa, estant-hi Drassana Llibres al darrere d’esta segona etapa. Una revista valenciana actual, moderna, amb una curosa selecció de textos i temàtiques. Un goig col·laborar-hi.

Mètode

Els valencians no ho sabem, però la millor revista de divulgació i comunicació científica de tot l’estat es fa a casa nostra. Després d’una col·laboració puntual fa anys, ara porte uns quants números ressenyant llibres, i en quant el temps lliure (ai!) m’ho permeta, em posaré amb algun article científic, ara que això de la tesi ja ha passat.

El Mural

El panorama radiofònic en valencià està ferit, però no és un desert. El Mural és una d’eixes finestres que perviuen amb voluntat i ganes tot i la tempesta. Vos recomane molt que l’escolteu, perquè és un programa divers, distint i enriquidor. Vaig tindre el plaer de col·laborar a les edicios 3 i 10, i estaré encantat de tornar-ho a fer.

 184

¡Cómo está el patio!

Un programa de Radio Manises (s’emet de dimarts de 21:00 a 23:00 hores en la 105.7, tot i que també el podreu escoltar a Radio Mislata o la ràdio de la UPV, entre altres) on s’aborda l’actualitat des d’un punt de vista distint, i amb molt d’humor. Tot i que només he pogut anar tres vegades a xarrar sobre canvi climàtic o parcs naturals, m’ho he passat d’allò més bé, i espere continuar posant-me davant del micro mentres em deixen.

Samaruc Digital

Un portal de medi ambient valencià? Poques notícies m’han alegrat més sobre el panorama comunicatiu que el naixement de Samaruc Digital. De moment he pogut enviar només un article (sobre la COP21 de París i el canvi climàtic), però n’estic segur que a 2016 en seran uns quants més.

Japonismo.com

A 2016 li demane temps també per a tornar a escriure sobre Japó. Poder fer-ho en un portal com Japonismo, on tenen cura dels detalls i cuiden als col·laboradors exquisidament, és tota una oportunitat. És cert que he anat actualitzant la guia sobre restaurants japonesos de València, però queden encara tantes històries per contar de Kyoto!

A banda, els dec un article a les amigues de la revista Plaerdemavida, de l’Associació Cultural Macarella, on ja he col·laborat abans. Tinc pendent també reprendre també l’activitat al blog col·laboratiu Des de la Mediterrània, i continue enviant algun article al Levante (ací l’últim). No descarte tampoc tornar-me a pujar a un escenari, bé siga amb una cervesa a la mà o per a una xerrada exprés de cinc minuts. I també caldrà retocar la guia de Stay.com, que han canviat unes quantes coses!

I mentres, és clar, continuar donant-vos la tabarra per ací i a No Es Tarde.

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: