“Medi ambient a la valenciana”

Fa unes setmanes vaig acostar-me a una xerrada de la Consellera de d’Agricultura i Medi Ambient, Elena Cebrián. Era al Centre Cultural Bancaixa (ai!) i el tema era les polítiques autonòmiques sobre canvi climàtic, però no volia parlar-vos sobre això. Volia cedir un espai –tal i com ho he fet altres vegades en este raconet virtual- a una reclamació i un manifest. Perquè el cas és que, abans d’entrar a l’auditori, em vaig trobar amb una concentració d’Agents Mediambientals, que exigeixen reconeixement, condicions dignes i demanen reforços. Com que estes coses massa vegades passen desapercebudes als mitjans de comunicació, i sense lligar-ho amb la conferència de Cebrián (que va estar molt bé, tot s’ha de dir), ací va el text que repartien als assistents i també alguna fotografia que m’han cedit els mateixos organitzadors.

agents ma

Que la Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient és una de les més perjudicades per l’infrafinançament i la no cobertura de vacants és cosa coneguda, però més enllà del mantra caldrà prendre accions d’una vegada, i dignificar i donar suport amb més que bones paraules a aquells que s’encarreguen, de primera mà, pel bon estat i la vigilància del nostre medi natural. Que massa vegades, i m’incloc, parlem des de despatxos, des de darrere de pantalles, a colp de titulars o de tuits.

Ací està el text, sense cap modificació.

 

Medi Ambient a la valenciana.

Ingredients:

1.- No eliminar places d’agents mediambientals.

2.- Actualitzar i establir funcions dels A.A.M.M.

3.- Dotar de mitjans de treball del segle XXI

4.- Potenciar la protecció efectiva del medi ambient.

Elaboració sense foc, una vegada reposat, servir a la ciutadania en condicions.

——-

1.- Recentment s’han amortitzat dos places d’A.A.M.M., amb la qual cosa el mínim per a cobrir el servici no es complix legalment, ni es cobrixen les vacants, ni s’augmenta la plantilla, que hauria de ser el doble.

2.- L’evolució de la realitat quotidiana fa que els A.A.M.M. hagen d’adaptar-se a noves situacions que no estan regulades i a antigues que no han volgut regular-se durant molts anys. No sabem el nostre paper en moltes funcions, ni tan sols si són o no comesa nostra.

3.- Els mitjans amb què treballem són obsolets, no complixen amb la normativa de seguretat i posen en perill les nostres vides tots els dies. El vehicle mitjà té 20 anys, 250.000 km i un gasto en manteniment i reparacions insostenible. 

4.- L’administració no aprofita la funció inspectora dels A.A.M.M. en cap moment, pareix que molesta l’existència de la dita possibilitat.

 

Firmat: Agents Mediambientals de la Comunitat Valenciana.

Anuncis
, ,

About Andreu Escrivà

Camine, aprenc, escric.

Mostra totes les entrades de Andreu Escrivà

Subscriure's

Subscribe to our RSS feed and social profiles to receive updates.

Encara no hi ha cap comentari.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: